Welkom bij Chefs Surprise


Welkom op onze pagina!

Wij zijn Hein en Nina. Wij wonen in Grootschermer, een klein plaatsje in het prachtige Noord-Holland.

Toen ik bij Hein kwam wonen had hij twee Hollandse Herders. Maxim en Nalou. Toen Maxim 11 jaar oud was zijn wij ons gaan oriënteren op een nieuwe hond. Al snel raakten we gefascineerd door het Japanse ras. 

Het karakter van de American Akita sprak ons direct aan. Namelijk een hond met een krachtig lijf die eerlijk, zelfverzekerd, intelligent, trouw naar de baas, maar met een onafhankelijke en dominante aard. Het is een hond met een trotse uitstraling en een sterke eigen wil. Dit leek precies bij ons te passen. 

Vanaf dat moment zijn wij veel gaan mailen. Langs fokkers gegaan en nog meer informatie gaan opdoen over dit ras.

In 2015 konden wij onze eerste American Akita verwelkomen in onze roedel. Blackbear Mountains Ody. Imp. Duitsland

 
 

 Toen Ody 5 maanden was, hebben we ons voor het eerst ingeschreven voor een clubmatch bij de Nippon Inu. Dit vonden we alle drie zo leuk dat we al snel de smaak te pakken kregen van de show wereld. Dat jaar hebben we bijna alle shows gelopen in Nederland en gingen we geregeld naar België. Ook volgde we elke woensdag avond ring training in Heerhugowaard. Na 2 jaar mochten wij onze tweede American Akita verwelkomen binnen onze roedel. Dynamic Force Google Me (Dyna). 

.In Maart 2018 hebben wij onze kennel geregistreerd bij de Raad van Beheer. Kennel: Chefs Surprise ! 

In Juni 2018 hebben wij onze derde American Akita mogen verwelkomen binnen onze kennel. Amazing Che Gentle Mercury (Zamé). Imp. Duitsland

In Augustus 2019 hebben wij ons eerste nest gefokt. Vanuit dit nest hebben we een reu zelf gehouden. Onze eerste eigen hond met onze kennelnaam : Chefs Surprise He Got The Taste!  We fokken volgens de regels van de rasvereniging Nippon Inu. Alle ouder dieren zijn getest op heupen en ogen. 

De pups groeien hier op in huis en met een leeftijd van 6 weken bezoeken we meerdere plekken om de pups ook buitenshuis goed te socialiseren. Daarom gaan de pups hier weg met een redelijke ervaring in de grote honden wereld! 

In al deze tijd heeft Nina haar KK1 diploma behaald. Om zo nog meer kennis op te doen binnen de kynologie.


Veel plezier op onze site. Als je vragen heb, stel ze gerust, we beantwoorden ze graag ! 


Groetjes,

Hein en Nina 

 

 

2154